Cookie Instellingen
sluiten
Het Miniatuurpark is momenteel in restauratie!

Miniatuurpark in Groningen

Op het terrein van Dinopark & Landgoed Tenaxx in Wedde, Groningen is ook het Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ te bezoeken. Perfect voor een dagje uit in Groningen met de familie! De miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha en bieden een uniek kijkje in de rijke historie van de regio.

"Vorige"-icoon"Volgende"-icoon
miniatuurpark

Bekijk "Klein Madurodam" van het Noorden

Het miniatuurpark bevat bijna 80 schaalmodellen van karakteristieke huizen, torens, molens en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Bijvoorbeeld: de Martinitoren, de Menkemaborg, de Burcht van Wedde, station Groningen, Klooster Ter Apel, een Hunebed, Ja-knikkers uit Schoonebeek, Franeker, de Waterpoort van Sneek, de kerk van Wieuwerd (inclusief mummies!) en vuurtoren de Brandaris.

Voor kinderen is er volop interactie: door te fietsen kan men een treintje laten rijden en Jaknikkers laten bewegen. Daarnaast zijn er filmpjes over de 80-jarige Oorlog, de Hunebedden en de Friese Elfstedentocht.

Plan een dagje uit in Groningen en beleef een onvergetelijke tijd bij Dinopark & Landgoed Tenaxx. Een ideaal dagje uit met de familie in Groningen!

Download onze plattegrond

Nieuwsgierig naar een overzicht van ons park?

We houden je op de hoogte!
Er ging iets fout. Probeer het nog eens.