Cookie Instellingen
sluiten

In het kort over Dinopark & Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx, van aardappelveld naar heuvelachtig landschap met bossen, vijvers en een monumentaal wit huis. Het arboretum, met 's werelds grootste collectie treurbomen uit het dinotijdperk, beslaat een derde van het landgoed. Verschillende levensgrote dinosaurussen tonen de evolutie van bomen en dieren door miljoenen jaren.

Luchtfoto van Dinopark & Landgoed Tenaxx
Luchtfoto van Dinopark & Landgoed Tenaxx
omgetoverd

Van aardappelveld naar landgoed

Landgoed Tenaxx was in 2009 nog een aardappelveld tussen Wedde en Oude Pekela. Er werd een heuvelachtig landschap aangelegd met vijvers en bossen. Ook werd het monumentale witte huis gebouwd. In mei 2015 werd het landgoed van ruim 33 hectare geopend.

"Vorige"-icoon"Volgende"-icoon

Fascinerend oerlandschap:
Bomen en Dinosaurussen

Het arboretum (bomenverzameling), die een derde van de totale oppervlakte beslaat, bevat de grootste collectie treurbomen ter wereld.
Veel van de boomsoorten die daar te zien zijn, komen uit het tijdperk van dinosaurussen.

Om te laten zien hoe bomen en dieren samen in de loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan twintig levensgrote dinosaurussen geplaatst die beginnen te brullen als je ze nadert. Bomen en dinosaurussen vormen een fascinerend oerlandschap.

Miniatuurpark "Het Grootse Noorden"
Mensen bekijken dino skeletten in ons museum in Groningen
Museum het "Dinosaurium"
Dieseltreintje door het park

Uitbreidingen en nieuwe aanwinsten

In 2019 werd het park uitgebreid met Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’, een speeltuin en een treintje. In 2021 kwam museum Het Dinosaurium gereed. Deze faciliteiten zijn mede mogelijk gemaakt met LEADER-subsidie.

"Vorige"-icoon"Volgende"-icoon