Cookie Instellingen
sluiten

Ontdek het leukste dagje uit in Groningen vol avontuur voor jong en oud!

Welkom op ons prachtige landgoed! Ga in het bos op zoek naar dino's, leef je uit op de opblaasbare Dinostormbaan, leer over dino's in het museum of doe mee met verschillende (binnen) activiteiten!

Een jongen voor een dino in het bos
Kinderen met een man in een dino pak
dino-expeditie

Spelen en leren bij Tenaxx

Uniek familie-uitje vol avontuur in Groningen. Ga op weg naar het Krijtwoud en vind de dino’s die daar brullen en bewegen. Begin met de survivalbaan (voor grotere kinderen) of met de opblaasbare survivalbaan (voor kleinere kinderen) en ontdek zo ons Dinopark in Wedde, Oost-Groningen.

Download onze plattegrond

Nieuwsgierig naar een overzicht van ons park?

We houden je op de hoogte!
Er ging iets fout. Probeer het nog eens.

"Wat een leuke verrassing is dit park! Heerlijk een stuk door het bos gelopen en leuke attracties. Een geslaagde dag met de kinderen!"

Foto van Richard die een review over ons geschreven heeft
Richard Heijker
Review ster icoonReview ster icoonReview ster icoonReview ster icoonReview ster icoon
Buitenpret

Een buitenspeelparadijs
tussen de dinosauriërs!

Volop buitenactiviteiten zoals de dino-expres, nostalgische rupsbaan, kabelbaan, zandbak, rollerbaan, opblaasbare survivalbaan en springkussens. Kinderen kunnen bij de Ranger leuke activiteiten volgen. En de zwemvijver heeft een strand met bootjes, sups, ligstoelen en schaduwtenten!

Opblaasbare Dinostormbaan

De geweldige dinostormbaan is maar liefst 40 meter lang! Je kunt klimmen, glijden, je verstoppen en nog veel meer op de stormbaan. En daarna ga je natuurlijk ook nog even van de dinorollerbaan waar je op een sleetje van afgaat.

Rondrit dieseltreintje

Super leuk voor de kinderen (en volwassenen!) - Maak gratis een rondritje over het kinderpretpark in een écht dieseltreintje!

Bootje varen

Bij de grote zwemvijver bevindt zich een strand met bootjes, sups, ligstoelen en schaduwtenten. Kinderen kunnen zich vermaken in het poedelbad.

Dino's zoeken in het bos

Ontdek meer dan dertig levensgrote dinosaurussen, waaronder de Triceratops, Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex, verscholen in de bossen van ons landgoed. Luister naar spectaculair gebrul terwijl je ze zoekt in het Krijtwoud.

3D Boogschieten in het bos

Voor zowel kinderen vanaf 4 jaar als volwassenen is er 3D Boogschieten in het bos. Het parcours heeft 30 kunststof doelen van dieren in verschillende maten. Je kiest de afstand en moeilijkheidsgraad, met een apart oefenveld voor beginners.

Survivalrun

Om het pretpark heen ligt de survivalrun. Dit is een parcours van ongeveer 3 kilometer lang dat je aflegt via diverse hindernissen over heuvels en door modder en water. De hindernissen bestaan o.a. uit: klimnetten, een tijgerbaan, klimtoren, hangbrug en touwbruggen.

Speeltuin

In de speeltuin op ons dinopark kun je lekker klimmen en klauteren. Er is zelfs een kabelbaantje waar je vanaf kunt zwieren.

Dino-opgraving

Pak een schepje en een kwast en ontdek als een echte archeoloog wat er onder het zand te vinden is! Wie weet vind je wel een dino-ei of een bot!

Nostalgische attractie

Een echte nostalgische kermisattractie. Deze rupsbaan is leuk voor jong en oud!

Binnenpret

Ook binnen genoeg te beleven!

Ontdek een plek vol avontuur en educatie! Van interactieve speelruimtes met klimdino's en glijbanen tot een museum vol kennis en ook een restaurant met een 6 meter hoge Power Tower. Leer alles over dinosaurussen via fascinerende tentoonstellingen. Kom en beleef het zelf!

"Wat een mooie combinatie tussen natuur voor de ouders en spelen en leren voor de kinderen."

Foto van Suzan die een review over ons geschreven heeft
Suzan van Breenen
Review ster icoonReview ster icoonReview ster icoonReview ster icoonReview ster icoon
Museum

Het Dinosaurium

Museum "Het Dinosaurium" is een interactief kindermuseum dat zich richt op sauriërs. Het belicht de co-evolutie tussen planten en dieren, met dinomodellen, skeletten en fossielen, waaronder lokale vondsten zoals de Mosasaurus, Betasuchus en Orthomerus. Ook zijn er modellen uit het voormalige Dierenpark Emmen te bewonderen.

Schedel van Trex
groepsuitjes

Bij ons verveel je je geen moment!

Op zoek naar een leuk groepsuitje met kinderen? Kom naar Tenaxx Dinopark & Landgoed in Wedde! Wij bieden genoeg mogelijkheden voor groepen.

Kinderen zoeken naar dino's in het bos
Verjaardagsfeestjes

Op zoek naar een uniek dino verjaardagsfeestje? Vier je verjaardag bij Tenaxx Dinopark & Landgoed! Alleen tijdens de normale openingstijden. Voor een verjaardagsfeest bestaande uit 8-20 personen hoeft niet gereserveerd te worden.

Feestje bij Tenaxx plannen?
Meer informatie
Een groep kinderen en hun ouders poseren voor de poort van Tenaxx
Schoolreisjes

Bent je op zoek naar onvergetelijke actieve schoolreis of BSO-activititeit tegen scherpe prijzen? Ga dan op ontdekkingstocht op Tenaxx in Wedde, waar alles draait om beleven, actief bezig zijn, natuur en dinosauriërs.

Schoolreisje bij Tenaxx plannen?
Meer informatie
Een foto van kinderen en ouders die voor een dino poseren
Dagje uit

Tenaxx Dinopark & Landgoed is ideaal voor een dagje uit met familie en/of vrienden. Er zijn diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen, zowel binnen als buiten. Geniet op het terras of in het restaurant van lekker eten en drinken.

Dagje uit bij Tenaxx plannen?
Meer informatie